Praha.cz

 
Nacházíte se: Zprávy Zajímavosti
Zajímavosti
Mangusty liščí v pražské zoo předvádějí návštěvníkům svá mláďata
Čtvrtek, 04. září 2014 19:00
Mangusty liščí v pražské zoo předvádějí návštěvníkům svá mláďata

Mangusta liščí je příbuznou surikaty. V Zoo Praha můžeme langusty liščí vidět právě teď i se svými mláďaty. Ta opustila noru a nyní se často předvádí návštěvníkům zoo. V Praze pobudou ještě pár měsíců, pak se přestěhují do jiné zoo, v ČR nebo možná i v zahraničí. Tak se na ni radši zajděte podívat co nejdřív!

Celý článek...
 
Konopné semínko Carun loupané posílí imunitu po létě
Sobota, 30. srpen 2014 14:20

Léto se již pomalu chýlí ke konci a za chvíli Česko dostihne podzim. Ačkoli by se kvůli proměnlivému počasí mohlo zdát, že se tak již stalo. Teploty jako na houpačce s dešťovými přeháňkami příliš nesvědčí organismu člověka. Ochrana a péče, kterou tělu poskytujeme během roku, by na podzim měla být ještě intenzivnější. Proto odborníci na výživu doporučují konzumaci konopného semínka. Doplněk stravy je mimořádný tím, že obsahuje vysoký obsah vitaminů, proteinů, prospěšných sterolů a dalších důležitých látek pro lidský organismus. K sehnání je v síti Konopných lékáren.

Celý článek...
 
Nový Mobilní internet 4 GB od U:fona s 50% slevou na 1 rok při koupi v pražské prodejně
Pátek, 29. srpen 2014 21:55
Nový Mobilní internet 4 GB od U:fona s 50% slevou na 1 rok při koupi v pražské prodejně

Mobilní operátor Air Telecom a. s., vlastník značky U:fon, rozšířil svou nabídku mobilního internetu o nový tarif Mobilní internet 4 GB. Air Telecom tak nabízí nejlevnější tarif mobilního internetu s objemem dat 4 GB na trhu a v rámci akce Léto s U:fonem navíc ještě s 50% slevou na prvních šest (respektive dvanáct) měsíců. Místo standardní měsíční platby 229 Kč budou zákazníci první půlrok či rok platit měsíčně jen 114 Kč.

Celý článek...
 
Ondřej Kobza a šachové stolky v Praze
Pondělí, 25. srpen 2014 16:16
Ondřej Kobza a šachové stolky v Praze

Když se řekne Ondřej Kobza, mnohým z nás se vybaví mladý kavárník, nadšený do oživování veřejného prostoru. Jeho prvním počinem na tomto poli bylo umístění několika pián po Praze. Letos uvedl do života další svou myšlenku – šachové stolky. Co ho k tomu vede? Proč věnuje tolik času právě oživování veřejného prostoru? Zeptali jsme se přímo jeho!

Celý článek...
 
V pražské zoo je k vidění mládě bizona
Sobota, 23. srpen 2014 08:30
Bizon americký - ilustrační foto

Nedaleko od rozhledny Obora je ve venkovní expozici k vidění mládě bizona, které poprvé spatřilo světlo světa minulou sobotu. Jeho matkou je třináctiletá samice Carmel. Do Prahy přicestovala ze Zoo Antverpy a od 16. srpna, kdy se mládě narodilo, jej nespouští z očí a pečlivě jej hlídá a chrání. Až malý bizon vyroste, bude z něj mohutné zvíře, které by si asi běžný turista nepřál potkat ve volné přírodě. Zatím malý bizon dobře prospívá a dělá své mamince i chovatelům radost. Půjdete-li do zoo, nezapomeňte zabrousit k ohradě s bizony!

Celý článek...
 
Městskou dopravou do lesa na houby – co vy na to?
Pátek, 08. srpen 2014 18:06
Městskou dopravou do lesa na houby – co vy na to?

V poslední době rostou! Zapršelo, je teplo, lesy se jimi začínají plnit! Kam a jak se ale vydat na houby? Pár zajímavých tipů nabízí Dopravní podnik Praha (DPP). Stačí vzít košík, obléci si pohodlné sportovní oblečení a vyrazit některým ze spojů MHD v Praze až na okraj lesa. Nevěříte? Zkuste se přesvědčit sami!

Celý článek...
 


Strana 9 z 31